вівторок, 18 березня 2008 12:20

Поліція Гонконгу заарештувала маніяка, що вбив чотирьох повій

 Гонконгська поліція заарештувала можливого серійного вбивцю повій. За кілька днів невідомий злочинець розправився з чотирма жінками легкої поведінки, що породило серед них паніку.

Заарештованим виявився 24-річний житель Гонконгу пакистанського походження. Підозрюваного затримали вранці у вівторок на поромній станції, повідомляє Reuters з посиланням на начальника поліції Стіва Лі.

У затриманого поліцейські вилучили два мобільні телефони, які належали убитим жінкам.

У операції по затриманню підозрюваного брали участь і співробітники поліції макао. Зараз підозрюваний серійний вбивця знаходиться під вартою. Звинувачення йому поки не пред"явлено.

За чотири дні, починаючи з п"ятниці 14 березня, злочинець розправився з чотирма вуличними повіями, три з яких, за попередніми даними, були задушені. Одна з жінок була знайдена ще живою і пізніше померла у лікарні, повідомляє Bloomberg.

Зухвалі вбивства породили паніку і хвилю протесту серед повій. Їх асоціація JJJ вимагає від влади  забезпечити "нічним метеликам" безпеку і відмінити заборону, згідно якій торгувати своїм тілом жінки можуть тільки поодинці.

Зараз повії зобов"язані надавати послуги чоловікам в так званому індивідуальному борделі. Для власної безпеки жінки добиваються, щоб їм дозволили працювати в апартаментах удвох або мати охоронця.

Додамо, що 2007 року у 7-мільйонному Гонконгу сталося 18 вбивств. Це один з найбезпечніших мегаполісів у світі. Тому нинішня серія вбивств відразу викликала потужний громадський резонанс.

Хоча офіційної статистики про масштаби проституції у Гонконгу немає, передбачається, що наданням сексуальних послуг одноразово займаються близько 100 тисяч жінок. В основному це біженки з бідних провінцій центрального Китаю.

Проституція в Гонконгу не заборонена. Проте організація борделів і нелегальна робота по туристичних візах переслідується законом, повідомляє NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «Поліція Гонконгу заарештувала маніяка, що вбив чотирьох повій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі