четвер, 04 липня 2013 19:36

Покійний Мунтян очолював центр допомоги наркозалежним, на його території звів храм
5

Фото: Фото: vk.com/narkocentr

4 липня у храмі Воскресіння Словущого біля крематорію на Байковому кладовищі у Києві прощалися з Андрієм Мунтяном — сином колишнього футболіста київського "Динамо" Володимира Мунтяна.

Кажуть, напередодні він випав з балкону своєї 2-кімнатної квартири, яка знаходиться у житловому масиві Кадетський Гай Солом'янському району столиці. Йому було 43 роки.

"Андрій десять років очолював центр допомоги наркозалежній молоді "Православне братство", що знаходиться в селі Поліське Козелецького району Чернігівської області. До цього він проходив реабілітацію в центрі "Косачівка". Коли позбувся залежності, почав працювати там наставником. 2003 року відкрив свій центр. Там постійно перебувають близько 150 наркозалежних. Андрій повністю присвячував себе цьому центру. Він був віруючим і часто ходив до церкви. Три роки тому на території центру він почав зводити храм. Побудували його за 2 роки. Звели його із дерева, яке зрубували вручну. Він невеличкий — 17 на 15 метрів", - розповів кореспонденту Gazeta.ua товариш покійного Олександр Луцюк.

"Бачив Андрія напередодні трагедії. Він розказував мені про свої проблеми. Наприкінці розмови сказав:

"Мені важко з цим жити".

Ця трагедія сталася через нерозділене кохання. Але це надто особисте, щоб усім про це розказувати", - додав він.

Труну з тілом покійного привезли на білому мікроавтобусі "Фольксваген". До храму її занесли четверо чоловіків. Ще один витягнув із пакету портрет Андрія Мунтяна. Перев'язав його чорною стрічкою і поставив біля труни.

"Їхню родину добре знаю, наші дачі знаходяться по сусідству. У них вона невелика. Городу немає, але є великий газон, де Володимир Федорович разом з сином та онуками часто грали у футбол. Андрій проводив на дачі усі свята. Завжди скликав багато друзів і смажив шашлики. Останній раз бачив його там 19 червня. Він привітався і сказав, що дружину і дітей залишив удома. Потім бачив, як він довго на веранді про щось говорив з мамою. Я його не впізнав, він став худим і осунувся. Видно було, що його щось мучить", - розповів один із присутніх. Імені попросив не вказувати.

У Володимира Мунтяна залишилася донька Ірина. Вона живе і працює в Римі. На похорони брата вона не встигла прилетіти.

Зараз ви читаєте новину «Покійний Мунтян очолював центр допомоги наркозалежним, на його території звів храм». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі