вівторок, 29 травня 2018 18:07

"Погрожували і пропонували винагороду" - Стерненко про бойкоти концертів артистів

"Погрожували і пропонували винагороду" - Стерненко про бойкоти концертів артистів
Сергій Стерненко отримував погрози та пропозиції підкупу для відміни бойкотів концертів проросійських артистів. Фото: Олександр Мілюков

В умовах війни потрібно закрити безвізовий режим із Російською Федерацією. Артисти, які гастролюють в країні-агресора, матимуть визначитися, на якому боці залишитися.

Про це говорить керівник громадської організації "Небайдужі" Сергій Стерненко. Із однодумцями влаштовує бойкоти українських виконавців, які гастролюють у Росії та на окупованих територіях.

"Якби президент дотримувався конституції, то у 2014 році на частині держави увів би воєнний стан. Це означало б розрив дипломатичних відносин, заборону економічної діяльності і безвізового режиму з РФ, перекриття кордонів, - говорить Сергій. - Мета акцій протесту - звернути увагу законодавця та президента України на цю проблему. Якоюсь мірою нас почули наприкінці минулого року. В'ячеслав Кириленко (віце-прем'єр міністр із грудня 2014 року. - Gazeta.ua) запропонував збирати додатковий військовий збір із музикантів, які гастролюють у Росії. І маркувати їхнє відео чи аудіо. Простого вирішення цієї проблеми немає. Але це можуть зробити лише ті, хто зараз при владі. А їм це не потрібно".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Це бомба уповільненої дії" - Стерненко про гастролі артистів до Росії

Також активіст згадує, що під час організації бойкотів отримував погрози та пропозиції підкупу:
"Просили про Світлану Лободу, Ірину Білик і ще за когось. Дзвонили: "Сергію, ви там збираєтеся робити протест. А можна якось…" На цих словах я казав: "Ні. До побачення". Після Лободи спроб уже майже не надходило, бо написав про це у Facebook. Моя позиція принципова: якщо артист виступав у Росії, то має забути про гастрольну діяльність в Україні. Мені і погрожували, і пропонували винагороду. Суми я не запитував, але думаю, якби пристав на всі пропозиції - вистачило б на квартиру і нову машину".

Читайте більше у інтерв'ю Сергія Стерненка для Gazeta.ua.

Постраждалого екс-лідера одеського осередку "Правого сектора" Сергія Стерненка, на якого напали з ножем 24 травня, несподівано вигнали з одеської міської лікарні №1, незважаючи на погане самопочуття. Лікарня без попередження перестала надавати йому медичну допомогу, пославшись на виписку від 25 травня.
Стерненко зараз перебуває на лікуванні у Києві. Йому мають зробити ще одну операцію.

Зараз ви читаєте новину «"Погрожували і пропонували винагороду" - Стерненко про бойкоти концертів артистів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі