вівторок, 29 травня 2018 15:09

"Це бомба уповільненої дії" - Стерненко про гастролі артистів до Росії

"Це бомба уповільненої дії" - Стерненко про гастролі артистів до Росії
Сергій Стерненко розповів, чому не варто пробачати артистів-гастролерів до Росії. Фото: Олександр Мілюков

Українські артисти стають інструментом російської пропаганди, коли їздять на гастролі в РФ.

Так вважає керівник громадської організації "Небайдужі" Сергій Стерненко.

"Внутрішній окупант - це сукупний образ. Це - діяльність російських спецслужб на території України, олігархат, який контролює українську політику та державу загалом. І артисти, які підтримують дії країни-агресора, або гастролюють на її території, будучи громадянами України. Росія воює з нами у військовій сфері, економічній, де велика кількість бізнес-установ належать росіянам. І в релігійній та культурній. Намагаються наповнити український культпростір своїм продуктом. Є вислів: "Там, где звучит русская песня, там и есть Россия". Пісня - це один з інструментів промивання мізків українців і формування міфу про "один народ".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Нападника відпустили на свободу, як свідка" - Найєм про напад на Стерненка

Хороший спосіб боротьби із культурним заробітчанством - це не давати можливості заробити, вважає Стерненко:

"Сергій Бабкін визнав Росію агресором, Крим – окупованою територією. Тепер виступати туди не їздить. Світлана Лобода і Ані Лорак зробили навпаки. Найбільше зло роблять артисти, які коментують російсько-українські відносини, підтримують міфи російської пропаганди. Ці люди публічні, мають багато фанатів, які дослухаються до їхньої думки. Якщо Лобода чи Дорн скажуть, що українці і росіяни "это братский народ", то частина їхніх прихильників будуть вважати так само. Це бомба уповільненої дії".

Більше про це читайте у інтерв'ю Сергія Стерненка для Gazeta.ua.

Постраждалого екс-лідера одеського осередку "Правого сектора" Сергія Стерненка, на якого напали з ножем 24 травня, несподівано вигнали з одеської міської лікарні №1, незважаючи на погане самопочуття. Лікарня без попередження перестала надавати йому медичну допомогу, пославшись на виписку від 25 травня.

Стерненко зараз перебуває на лікуванні у Києві. Йому мають зробити ще одну операцію.

Зараз ви читаєте новину «"Це бомба уповільненої дії" - Стерненко про гастролі артистів до Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі