четвер, 28 грудня 2023 10:29

Підозрювані у державній зраді готують масштабну спецоперацію проти ДБР

Підозрювані у державній зраді готують масштабну спецоперацію проти ДБР
У ДБР заявили, що проти бюро готують масштабну інформаційну спецоперацію. Фото: slovoidilo.ua

Проти Державного бюро розслідувань готують масштабну медійну спецоперацію з дискредитації.

Займаються цим підозрювані у державній зраді члени злочинної організації. За завданням спецслужб РФ вони планують поширити фейки про хід досудового розслідування відносно них, розповідати про нібито політичні переслідування тощо. Про це повідомляє пресслужба ДБР.

Зловмисники через сумнівні ЗМІ поширюватимуть неправдиву та перекручену інформацію для нівелювання доведених слідством фактів та здобутих доказів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дубінський заявив, що його побили у СІЗО

"Державним бюро розслідувань спільно з СБУ було викрито цю злочинну організацію у листопаді поточного року. До її складу входили чинний та колишній народні депутати, помічник одного з них, а також експрокурор. Встановлено, що за вказівкою російських спецслужб вони організували заходи з дискредитації іміджу України на міжнародній арені для погіршення дипломатичних відносин із США та ускладнення вступу України до Європейського Союзу та НАТО", - йдеться у повідомленні.

У ДБР нагадують, що підозру у державній зраді та участі в злочинній організації отримав чинний народний депутат, який здійснював інформаційно-підривну діяльність на користь РФ. А його парламентському колезі - нині позбавленому мандату - також повідомлено про підозру. Підозру також оголосили колишньому прокурору та двом чинним працівникам головного управління Генерального штабу збройних сил РФ, більш відомого як ГРУ.

"Ухвалою Печерського районного суду м. Києва чинному народному депутату обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави. Досудове розслідування триває. Закликаємо довіряти лише офіційним джерелам інформації, ретельно перевіряти факти та обов'язково звертатися до державних органів", - наголошують у ДБР.

Співробітники Державного бюро розслідувань (ДБР) завершили розслідування стосовно народного депутата Олександра Дубінського, якого підозрюють у службовому підробленні для виїзду за кордон.

ДБР спільно зі СБУ встановили, що депутат вніс неправдиві відомості до офіційних документів, на підставі яких виїхав за кордон.

Зараз ви читаєте новину «Підозрювані у державній зраді готують масштабну спецоперацію проти ДБР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі