вівторок, 12 вересня 2023 11:13

Почнуться дощі та грози: спрогнозували погоду на тиждень

Почнуться дощі та грози: спрогнозували погоду на тиждень
Дощі та грози прогнозують на другу половину тижня. Фото: Pexels

У другій половині тижня почнуться короткочасні дощі, місцями з грозами.

Вони прийдуть з атмосферним фронтом, сказала синоптикиня Наталія Птуха в інтерв'ю для NV.

"Цього тижня ситуація трошки зміниться, але не кардинально. Вівторок і частково середа – погода без опадів, та вже у середу почне наближатися атмосферний фронт із заходу до території України, і, відповідно, принесе невеликі опади", – сказала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тумани, мряки та заморозки: синоптикиня дала перший прогноз на осінь

Спочатку невеликий дощ пройде у Карпатах. Удень 14 вересня на правобережжі пройдуть короткочасні дощі та грози. Атмосферний фронт охопить більшість західних областей, а також місцями північні, центральні і південні.

"Атмосферний фронт рухливий, надовго він затримуватись не буде. Він проходитиме 14 вересня, а потім 15-го вже по всій території України пройдуть короткочасні дощі та грози – фронт зміститься на лівобережжя. Але 16-го вже знову переважатиме погода без опадів. Там лише по півдню вночі залишаються невеличкі короткочасні дощі та грози. Після проходження атмосферного фронту, за попередніми розрахунками, знову переважатиме поле підвищеного тиску", – підсумувала Птуха.

Осінь в Україні буде теплою і сухою. Особливо такі погодні умови будуть характерні для першої половини осені. Ймовірність такої погоди склали за розрахунками прогностичних центрів США, Великої Британії, Німеччини, Франції, Японії, Європейського центру середньотермінових прогнозів.

Зараз ви читаєте новину «Почнуться дощі та грози: спрогнозували погоду на тиждень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі