понеділок, 11 вересня 2023 14:10

Побільшало росіян, які хочуть здатися у полон

Побільшало росіян, які хочуть здатися у полон
Багато росіян звернулось на лінію "Хочу жить". Фото: eastnews.ua

На 70% побільшало російських військових, які хочуть здатися у полон.

Це відбулось після того, як російський пілот Максим Кузьмінов перегнав до України гелікоптер Мі-8, сказав представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов в ефірі "Радіо Свобода".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пілот переміщеного в Україну російського Мі-8 отримає винагороду в $500 тис.

"Є стрибок по лінії "Хочу жить" окремо і по інших каналах зв'язку. Після успішної операції "Синиця" з Мі-8 і пілотом, скажімо, збільшилась кількість військовослужбовців армії РФ, які розглядають для себе подібний сценарій. Звернення на державний проєкт "Хочу жить" – стрибок відбувся приблизно на 70 відсотків за день", – вказав він.

Про інформацію, що Кузьмінову дадуть $2 млн, Юсов сказав, що "це має більше характер такої легенди і народної ініціативи", але "винагорода за МіГ буде".

23 серпня стало відомо, що нещодавно гелікоптер Мі-8 Збройних сил Росії опинився в Україні внаслідок тривалої спецоперації Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

Пілот і його сімʼя перебувають в Україні, родину завчасно вивезли з РФ. Мі-8 залишився в Україні разом із деталями до літаків-винищувачів, які він мав доставити росіянам.

Максим Кузьмінов озвучив нові подробиці спецоперації на пресконференції 5 вересня, зокрема що первинна інформація про можливість здатися з гелікоптером надійшла від співробітників поліції, потім в операцію включилося ГУР.

Зараз ви читаєте новину «Побільшало росіян, які хочуть здатися у полон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі