середа, 08 жовтня 2008 11:57

Південна Корея звинуватила КНДР в розробці ядерної боєголовки

Голова Об"єднаного комітету начальників штабів Південної Кореї Кім Те Юн (KimTae-young) заявив, виступаючи в парламенті, що Північна Корея розробляє ядерну боєголовку для ракет, повідомляє FrancePresse.

За даними Кім Те Юна, Північна Корея має в своєму розпорядженні приблизно 40 кілограмів збройового плутонію, якого вистачить на шість-сім ядерних боєголовок.

Південнокорейські військові не мають в своєму розпорядженні даних про те, що Північна Корея вже змогла створити хоч одну боєголовку. Проте раніше військові і цивільні чиновники Південної Кореї вважали за краще не підтверджувати прагнення Північної Кореї до отримання ядерної зброї.

Північна Корея регулярно проводить ракетні випробування. У жовтні 2006 року вона провела перші випробування ядерної зброї, проте створити боєздатну ядерну ракету до цих пір не змогла.

У лютому 2007 року Північна Корея погодилася згорнути свою ядерну програму в обмін на ослаблення міжнародних санкцій і гуманітарну допомогу. Проте в 2008 році вона відмовилася від виконання своїх зобов"язань, оскільки США не виконали свої зобов"язання по відношенню до неї. Почалося відновлення ядерного реактора в Йонбене, підірваного перед телекамерами в червні 2008 року.

Зараз ви читаєте новину «Південна Корея звинуватила КНДР в розробці ядерної боєголовки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі