середа, 28 квітня 2010 14:55

Після травневих свят кияни сидітимуть без гарячої води

Після травневих свят кияни сидітимуть без гарячої води

З 11 травня акціонерна компанія Київенерго розпочинає щорічні роботи з гідравлічних випробувань теплових мереж, під час яких у столиці частково буде припинятися гаряче водопостачання.

Про це повідомили в прес-службі Київенерго.

"Підготовку до наступного опалювального сезону ми розпочали ще в березні з ремонтів систем гарячого водопостачання. З травня ми продовжуємо підготовчу кампанію та переходимо до щорічних гідравлічних випробувань: перевіримо найбільш "підозрілі" теплові мережі, проведемо необхідні ремонти та реконструкції", - прокоментував технічний директор АК "Київенерго" Олександр Зайцев.

Як говориться в повідомленні компанії, під час робіт з гідравлічних випробувань теплових мереж буде проведено перевірку на міцність трубопроводів та їх елементів, а також всіх зварних та інших з'єднань. Випробування теплових мереж відбуватимуться за встановленим графіком.

Так, з 11 по 25 травня випробування теплових мереж проводитимуться частково в Голосіївському, Шевченківському, Печерському, Подільському районах (це центральна частина міста і житлові масиви Виноградар, Мостицький).

З 11 по 31 травня (додатково проводитимуть ремонт обладнання районних котелень Біличі і Веркон) випробування проводитимуться частково у Святошинському районі (житлові масиви Біличі, Новобіличі, Академмістечко, частково Святошин, Галагани).

У Київенерго нагадали, що у зв'язку з випробуваннями теплових мереж гаряче водопостачання буде припинено, починаючи з 18:00 10 травня. Щодо графіка подальшого випробування теплових мереж, компанія буде інформувати житлові організації та ЗМІ.

"Щорічні випробування не лише додають незручностей киянам, але і вимагають значних коштів компанії на проведення всього комплексу робіт. Але, на жаль, ми не можемо відмовитися від цих робіт, адже, при відсутності модернізації теплових мереж, яку повинна здійснювати міська влада, щорічні випробування - єдиний спосіб зменшити кількість пошкоджень взимку", - зазначив О. Зайцев. За його словами, минулого року завдяки виявленим під час випробувань пошкодженням кількість ремонтів під час опалювального сезону скоротилися на 600 випадків.

Зараз ви читаєте новину «Після травневих свят кияни сидітимуть без гарячої води». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі