пʼятниця, 08 травня 2009 17:54

Пірати без проблем захопили українців у полон (ФОТО)

 

Пірати зуміли без особливих, здається, перешкод захопити "Марафон" з українським екіпажем на борту, повідомляє "Морський бюлетень". Судно йшло "у грузу", тобто сиділо у воді так, як на фото.

Видання звертає увагу на висоту надводного борту в районі вантажної палуби. "Плавець і той зможе влізти. Не треба ні сходів, ні вірьовок з крюками, достатньо з човна просто переступити на борт", - пише автор. Парадна швидкість суховантажу – 13 вузлів, але на ділі – менше: теплохід немолодий, 1976 року будівництва, та ще "у грузу" вантажу. Вузлів 11-12, це десь 20 км/год, а піратські човни літають зі швидкістю 30-40 і більше км/год. Marathon – прапор Голландські Антилли, дедвейт 2579 тонн, побудови 1976 року, оператор AMONS ZAANDAM Голландія.

Як повідомлялося, у четвер, 7 травня, сомалійські пірати захопили судно "Марафон" під прапором нідерландських Антильських островів з 8 громадянами України на борту. Про це повідомили у прес-службі МЗС України.

Факт захоплення судна підтвердила нідерландська компанія-оператор, а також посольство Нідерландів в Україні.

Український МЗС доручив посольствам у Нідерландах та Кенії з"ясувати обставини інциденту, а також встановити контакт з їхнім судновласником і компанією-оператором.

За матеріалами forUm

Зараз ви читаєте новину «Пірати без проблем захопили українців у полон (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі