субота, 09 січня 2016 08:00

Пікет під МВС і вимоги для опозиції (9 січня)
6

9 січня активісти Євромайдану разом із опозиційними депутатами Верховної Ради розпочали пікетування центрального офісу МВС. Люди вимагали звільнити міністра Віталія Захарченка і припинити свавілля і терор проти активістів Майдану.

 

"Вимагаємо відставки Захарченка. Повісили на МВС прапор України", - повідомляє народний депутат Микола Княжицький.

 

Мітингували 9 січня також біля Печерського суду. Активісти й опозиційні депутати вимагали звільнити суддю Христину Гладун, яка напередодні попри закон про декриміналізацію дій євромайданівців не випустила на волю активіста Ярослава Притуленка.

"Учора вона взяла на себе функцію Конституційного суду і вирішила, що закон, прийнятий ВР, не відповідає Конституції", - підкреслив нардеп Павло Петренко.

Громадська рада Майдану висунула опозиції вимоги - визначитися з єдиним кандидатом на президента і блокувати роботу парламенту, щоб не дозволити прийняти держбюджет на 2014 рік і змусити владу виконати вимоги протестувальників.

На Майдані Незалежності 9 січня мітингувальники продовжують святкувати Різдво. Зі сцени Майдану виголошують святкові колядки з політичним підтекстом, виступають народні ансамблі.

 

"Я на Майдані був, там людно. Але ви нікому нічого не кажіть, бо будете у тюрмі сидіти", - жартують зі сцени.

 

Тим часом прем'єр-міністр Микола Азаров заявив про необхідність невідкладного запуску програми промислової кооперації з Росією та переговорів про зону вільної торгівлі з ЄС.

"Що треба зробити негайно? Уже з лютого запустити на повну потужність програми промислової кооперації з Росією, які дадуть нам найближчими роками сотні тисяч робочих місць і гарантії для бюджетів всіх рівнів, що буде фінансова база для розвитку нашого вітчизняного ринку. А також, щоб працювала зона вільної торгівлі між країнами СНД, вартість якої для нашої економіки важко переоцінити...

Ми повинні почати практичні переговори щодо умов підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом та зону вільної торгівлі з ЄС", - заявив Азаров.

9 січня Нафтогаз і Газпром підписали доповнення до газових контрактів, яке передбачає газ для України за зменшеною ціною - $268,5 за тис. м³.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Майданівці пройшлися "Ходою ганьби" (8 січня)

За результатами досліджень, у 2013 році найпопулярнішим неологізмом на сторінках російських ЗМІ стало слово "Євромайдан". На другому місці з великим відривом - "тітушки". Далі за кількістю вживань слова "майданівці", "майдауни", "майдануті" та інші спільнокореневі слова.

 
Зараз ви читаєте новину «Пікет під МВС і вимоги для опозиції (9 січня)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі