вівторок, 13 вересня 2022 08:40

Спецтема: Війна Росії проти України

Підривають можливості РФ: в ISW оцінили темпи контрнаступу ЗСУ

Підривають можливості РФ: в ISW оцінили темпи контрнаступу ЗСУ
Російські війська, розташовані на правому березі Дніпра в Херсонській області, намагаються домовитися про капітуляцію. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Успішний контрнаступ Збройних сил України негативно впливає на моральний стан і військовий потенціал російської армії на південному фронті.

Окупанти намагаються капітулювати, ідеться у звіті американського Інституту вивчення війни ISW за 12 вересня.

"Супутникові знімки позицій Російської Федерації у Киселівці, яка розташована за 15 кілометрів на північний захід від Херсона, показують, що всі російські машини, окрім чотирьох, відійшли від попередніх передових позицій", – зазначають аналітики.

Киселівка є оперативно важливим місцем для російських військ навколо Херсона, оскільки це останній великий населений пункт уздовж шосе E58 і залізничної лінії між поточними українськими позиціями та крайньою частиною Херсона – Чорнобаївкою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Командування окупантів вирішило не платити пораненим солдатам

"Очевидне відведення російських військ із цієї позиції може порушити здатність росіян захистити північно-західні околиці Херсона. Це свідчить про те, що війська РФ у цьому районі відчувають безпосередню загрозу своїм позиціям", – вказують американські фахівці.

Російські війська, розташовані на правому березі Дніпра в Херсонській області, намагаються домовитися про капітуляцію під егідою міжнародного права.

"Повідомлення про переговори та про капітуляцію є індикаторами того, що український контрнаступ на півдні відбувається у швидкому темпі", – додали в ISW.

У Херсоні спостерігають посилення оборони росіянами на тлі наближення українських сил. Противник усе частіше вилучає у місцевих транспортні засоби, щоб у разі прориву мати можливість втекти з Херсонщини.

Зараз ви читаєте новину «Підривають можливості РФ: в ISW оцінили темпи контрнаступу ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі