неділя, 31 січня 2021 22:56

Під лавинами загинули троє лижників

Під лавинами загинули троє лижників

В австрійських Альпах у суботу загинули три лижники у трьох окремих інцидентах сходження лавин.

Про це повідомляє Укрінформ. Перший трагічний випадок стався на гірськолижному курорті Кюхтай у федеральній землі Тіроль. Троє хлопців 14, 15 та 16 років вирішили з'їхати з траси і покататися на відкритій місцевості. Під час спуску 16-річний хлопчина впав, вище нього почала сходити лавина і засипала його. Двоє його товаришів змогли залишити небезпечне місце і покликали рятувальників. На жаль, його знайшли мертвим у снігу.

Інший випадок смертельного сходження лавини також відбувся у Тіролі, де у суботу загалом зійшло сім лавин. У горах в районі н.п. Аксамер Лізум під 100-метрову лавину потрапив самотній гірськолижник під час сходження на вершину. Тіло засипаного снігом 48-річного австрійця знайшли випадково двоє інших гірськолижників, які проїжджали пізніше неподалік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Росії лавина накрила гірськолижний курорт: є потерпілі

Крім того, під час гірськолижної поїздки у районі Пінцгау у Зальцбургу під лавину потрапив ще один самотній лижник. Знайомі кинулися шукати 29-річного чоловіка після того, як він не повернувся у визначений час. Вони натрапили на місце сходження лавини на маршруті руху лижника, пізніше під снігом рятувальники знайшли і тіло чоловіка.

Швейцарські дослідники підтвердили версію сходження снігової лавини на Північному Уралі на намет туристичної групи Ігоря Дятлова, яка загинула за загадкових обставин 1959 року.

Зараз ви читаєте новину «Під лавинами загинули троє лижників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі