неділя, 09 червня 2013 15:03

Під час "Ночі храмів" у Львові проводять екскурсії храмами та показують нічне місто із Ратуші
6

Фото: Фото: Олег Кохан

У Львові 7 по 9 червня триває "Ніч храмів". Упродовж цього часу всі охочі зможуть побувати на молитві і екскурсії у церквах, дізнатись історію іконопису, послухати музику і церковний спів. Акція "Ніч храмів" відбувається у рамках Європейських днів християнської спадщини. В рамках акції вперше до Львова приїхав мобільний музей Папи Римського. Автопоїзд заввишки 4 метри, довжиною 18-метрів приїхав у Львів із Польщі. Це міжнародний проект центру Папи Івана Павла II "Не бійтеся!" у Кракові, де Кароль Войтила навчався та жив. Його мета – популяризація думок і навчання Святішого Отця. В експозиції особисті речі, світлини і фільми про життя і духовне посвячення Івана Павла ІІ.

До спільної молитви в рамках "Ночі храмів" у Вірменській церкві долучився і Глава УГКЦ Святослав Шевчук. Участь у екуменічний молитві також взяли Швейцарський кардинал РКЦ Курт Кох, архієпископ Української єпархії Вірменської апостольської церкви Григоріс (Буніатян), архієпископ Львівський РКЦ Мечислав (Мокшицький). Святослав Шевчук запросив усіх вірян до спільного святкування хрещення Русі.

"Ми будемо святкувати хрещення Русі у серпні. Будемо освячувати Патріарший собор у Києві. Буде всецерковна проща наших вірян, це буде свято – 18 серпня цього року. Точно знаємо, що на наші святкування прибуде особистий Посланець Папи, який буде представляти Святійшого отця між нами. Очевидно, що Святійший отець скерує до нас своє слово", - розповів Глава УГКЦ Блаженніший Святослав.

Щодня усім охочим екскурсоводи проводять екскурсії найвідомішими храмами міста, розповідають їхню історію. Також проходять лекції на теми іконопису, духовні співи та нічні походи на львівську Ратушу.

Зараз ви читаєте новину «Під час "Ночі храмів" у Львові проводять екскурсії храмами та показують нічне місто із Ратуші». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі