вівторок, 07 червня 2022 15:44

Спецтема: Війна Росії проти України

Перший віцеспікер парламенту Естонії відвідав Київщину
3

Київську область 7 червня відвідав перший віцеспікер парламенту Естонської Республіки Ханно Певкур.

Цей візит демонструє непохитну підтримку Естонією України, зазначили у Київській обласній військовій адміністрації у Telegram.

"Дякуємо нашим партнерам за військову і гуманітарну допомогу, категоричну відмову від російських енергоносіїв та відстоювання інтересів України на міжнародній арені", - йдеться в дописі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Естонія передала Україні третину оборонного бюджету - Подоляк

Очільник Київської ОВА Олексій Кулеба повідомив, що закордонна делегація побувала на місцях масового поховання цивільних громадян, вбитих російськими окупантами у Бучі та оглянула руйнування у житловому секторі міста Ірпінь.

"Естонія від початку вторгнення військ РФ в Україну оголосила свою чітку позицію на підтримку нашої держави, зокрема і щодо надання статусу кандидата на членство в ЄС. Від початку воєнних дій естонська влада на постійній основі направляє до України гуманітарну допомогу для наших військових", - наголосив він.

Київську область відвідав перший віцеспікер парламенту Естонської Республіки Ханно Певкур
Фото: t.me/OleksiyKuleba
Київську область відвідав перший віцеспікер парламенту Естонської Республіки Ханно Певкур
Київську область відвідав перший віцеспікер парламенту Естонської Республіки Ханно Певкур

У вівторок, 7 червня, посол Швеції в Україні Тобіас Тиберг відвідав Київщину. Іноземний гість завітав до селища Велика Димерка Броварського району.

Також на Київщину з офіційним візитом завітав і міністр закордонних справ Північної Македонії Буяр Османі. 28 травня делегація оглянула житловий сектор Ірпеня, де побачила зруйновану й пошкоджену російськими окупантами інфраструктуру.

Зараз ви читаєте новину «Перший віцеспікер парламенту Естонії відвідав Київщину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі