неділя, 15 листопада 2020 15:09

Переселення вірменів, всеукраїнський диктант і "літаючий" коронавірус у небі Сеула – найяскравіші фото за тиждень
12

Тиждень, що минає, був багатим на події в Україні та світі. Gazeta.ua пропонує найцікавіші фото за останні 7 днів.

ПОДІЇ В УКРАЇНІ

У Києві люди пишуть щорічний диктант з української мови. Традиційно радіодиктант національної єдності проходить у День писемності, який відзначають 9 листопада. Участь у ньому беруть усі охочі.

Автор: Gettyimages
 

Демонстранти протестують проти введення карантину вихідного дня, Вінниця, 11 листопада. Відповідне розпорядження ухвалив Уряд, щоб зменшити темпи поширення коронавірусу. Обмеження рекомендували запровадити по всій Україні з 14 по 30 листопада.

Автор: Gettyimages
 

Використані контейнери для акумуляторів відправляють для переробки на завод у Румунію, Київ, 12 листопада. Це найбільша партія відпрацьованих батарейок в історії України. Їхнє транспортування влаштувала громадська організація.

Автор: Gettyimages
 

Презентація виставки "Пінзель. Тактильна експозиція" для незрячих і людей із порушеннями зору у музеї Івана Георгія Пінзеля, у Львові, 12 листопада. Це продовження проекту Pinsel.AR - переосмислення і популяризація спадщини Пінзеля за допомогою інструментів доповненої реальності. Пінзель - бароковий скульптор, який протягом 50-х років XVIII століття створив на землях нинішньої Західної України дивовижні храмові скульптури. Зібрані, взяті або врятовані переважно з покинутих архітектурних середовищ, ці скульптури стали рефлексивною спадщиною сучасності.

Автор: Gettyimages
 

ПОДІЇ У СВІТІ

Місцеві жителі поселення Родрігес, провінція Різал, Філіппіни, 12 листопада чекають порятунку на даху, оскільки після Тайфуну Вамко повені продовжують затоплювати місцевість. Негода спричинила руйнування у районах, які все ще не відновились після Супер Тайфуну Гоні. У четвер влада провела кілька рятувальних операцій. Польоти та масовий транзит у Манілі були припинені, а також робота в державних установах.

Автор: Gettyimages
 

Працівник транспортує екологічно безпечні пелети з вичавленої деревини, виготовлені з відходів оливкової олії, на заводі в місті Абасан аль-Кабіра, 12 листопада, палестинські території, Хан Юніс. Інженери переробляють відпрацьовані маслини в легкозаймисте та екологічно чисте паливо, яке може використовуватися як джерело енергії для опалення будинків у взимку.

Автор: Gettyimages
 

Працівники готують 75-футову норвезьку ялину до транспортування до Нью-Йорка. Її подарував магазин Daddy Al's General Store12 листопада в Онеонті, штат Нью-Йорк.

Автор: Gettyimages
 

Чоловік складує своє майно у вантажівку. Страх перед переслідуванням змушує його покинути батьківщину 12 листопада в Карвачарі, Нагірний Карабах. Етнічні вірмени, які проживають у районі Карвачар на спірній території Нагірного Карабаху, попрощалися зі своїми будинками після того, як Вірменія передала цю землю Азербайджану відповідно до мирної угоди, укладеної між двома країнами 9 листопада 2020 р.

Автор: Gettyimages
 

Гігантський портрет розміром 18,4 х 36,8 м. сфотографували з будівлі "Зеніт", 13 листопада, Сідней, Австралія. Команда з 11 художників працювала два тижні, щоб вручну створити 18-поверховий малюнок на будинку з видом на Сіднейський королівський хрест. Це найбільшої портрет в Південній півкулі, його відкрили в суботу, 14 листопада.

Автор: Gettyimages
 

Вид з поля на фермера, який годує понад 6 тис. гусей на фермі 12 листопада в окрузі Сіхонг, провінція Цзянсу, Китай.

Автор: Gettyimages
 

Безпілотні літальні апарати над Олімпійським парком утворюють форму коронавірусу, Сеул, Південна Корея, 13 листопада. Так проявляють підтримку країні щодо стримування поширення коронавірусу. Нові випадки Covid-19 у країні зросли майже до 200 в п'ятницю. Це найвищий показник за останні 70 днів. Епізодичні випадки інфікування фіксували по всій країні, це змусило органи охорони здоров'я розглянути можливість посилення соціального дистанціювання.

Автор: Gettyimages
 
Зараз ви читаєте новину «Переселення вірменів, всеукраїнський диктант і "літаючий" коронавірус у небі Сеула – найяскравіші фото за тиждень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі