середа, 26 грудня 2007 15:08

Передсмертний лист Болівара спростував версію про його вбивство

Знайдений лист, підтверджуючий, що герой війни за незалежність Південної Америки Симон Болівар помер від природних причин, а не був убитий, пише у вівторок американська іспаномовна газета El Paso Times.

За даними видання, лист, написаний Боліваром за п"ять днів до смерті, зберігається у колекціонера з Чилі. У посланні, адресованому Боліваром одному з своїх друзів, згадуваному в тексті під ім"ям "Франческо", знаменитий революціонер пише: "Моє здоров"я з кожним днем погіршується, надія на одужання тане. Сподіваюся, Бог прийме мене з любов"ю". Лист був написаний 17 грудня 1830 року - за п"ять днів до смерті Болівара. За словами колекціонера, лист Болівара є оригіналом.

У колекції цієї ж людини, що побажала поки зберегти своє ім"я в таємниці, зберігається і копія іншого листа Болівара, написаного ним в останні тижні життя. У цьому посланні революціонер згадує свого загиблого бойового соратника і висловлює надію, що "скоро вони зустрінуться на небесах".

Колекціонер з Чилі вирішив обнародувати зміст листів, що зберігалися у нього, у зв"язку з тим, що президент Венесуели Уго Чавес, який є відданим шанувальником Симона Болівара, напередодні роковин загибелі революціонера оголосив, що той був убитий в результаті змови, а не помер від туберкульозу. Президент Венесуели заявив про намір розкрити поховання Болівара і провести експертизу його останків, яка, за його словами, підтвердить версію насильницької загибелі революціонера, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Передсмертний лист Болівара спростував версію про його вбивство». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі