неділя, 20 березня 2016 16:52

Патріарх Кирило назвав громадянські права людини "єрессю"

Патріарх Кирило назвав громадянські права людини "єрессю"

Московський Патріарх Кирил заявив про безпрецеденте вигнання Бога в масштабах всієї планети.

Про це він сказав у неділю, в свято Торжества православ'я, після літургії в храмі Христа Спасителя, повідомляє Інтерфакс.

"Сьогодні ми говоримо про глобальну єресь людинопоклоніння, нового ідолопоклонства, що рве на собі Бога з людського життя. Нічого подібного в глобальному масштабі ніколи не було. Саме на подолання цієї єресі сучасності, наслідки якої можуть мати апокаліптичні події, Церква повинна спрямовувати силу свого захисту, свого слова , своєї думки. Ми повинні захищати православ'я", - сказав він.

Патріарх нагадав, що в Новий час універсальним критерієм істини стала людина і її права, "і почалося революційне вигнання Бога з людського життя, з життя суспільства", і цей рух спочатку охопив Західну Європу, Америку, а потім і Росію.

Предстоятель розповів, що його першими вчителями були сповідники - дід і батько, які пройшли тюрми і табори "не тому, що вони порушували державні закони, а тому, що відмовилися зрадити Господа і Православну церкву".

"Сьогодні з новою і новою силою, вже в масштабах цілої планети, розвивається ця ідея життя без Бога. І ми бачимо, як робляться зусилля в багатьох процвітаючих країнах законом затвердити право будь-якого вибору людини, в тому числі і найбільш гріховного, що йде врозріз зі словом Божим, з поняттям святості, з поняттям Бога", - заявив патріарх.

Зараз ви читаєте новину «Патріарх Кирило назвав громадянські права людини "єрессю"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

20

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі