вівторок, 26 січня 2016 14:06

Папа Римський вибачився перед протестантами за переслідування

Папа Римський вибачився перед протестантами за переслідування
Папа Римський Франциск попросив вибачення у протестантів та інших християнських церков за їхнє переслідування католиками в минулому. Автор: www.smh.com.au

Папа Римський Франциск попросив вибачення у протестантів та інших християнських церков за переслідування їх католиками в минулому. Він збирається відвідати Швецію для святкування 500-літньої річниці Реформації, повідомляє Reuters із посиланням на Ватикан.

Під час вечірньої служби в базиліці Святого Павла в Римі Папа Римський вибачився за "неєвангельську поведінку католиків щодо християн інших церков". Він також попросив католиків пробачити тих, хто переслідував їх. Під час служби були присутні представники інших релігій.

Ватикан оголосив, що 31 жовтня Франциск відвідає шведське місто Лунд, де 1947 року заснували Всесвітню лютеранську федерацію. Там відбудеться спільна служба з лютеранами. Таким способом розпочнуться пам'ятні заходи щодо Реформації. Наступного року вони триватимуть у всьому світі.

Католицькі традиціоналісти звинуватили Папу Римського Франциска у великій кількості поступок лютеранам, особливо у "спільній молитві". Обидві релігії будуть її проводити під час святкувань у 2017 році.

Водночас Франциск зробив діалог з іншими релігіями своєю відмінною ознакою папства.

Зараз ви читаєте новину «Папа Римський вибачився перед протестантами за переслідування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі