четвер, 08 грудня 2022 19:32

Спецтема: Війна Росії проти України

Папа Франциск заплакав під час промови про Україну

Папа Франциск заплакав під час промови про Україну
Папа Римський Франциск згадав Україну під час традиційної промови у Римі. Фото: eastnews.ua

Папа Римський Франциск під час традиційної різдвяної молитви на Іспанських сходах у Римі згадав про страждання українців.

Коли він дійшов до слів "Я хотів би принести Вам подяку українського народу...", його голос затремтів, він не міг говорити. Про це повідомляє "Європейська правда".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Папа Римський заявив, що Росія схожа на нацистську Німеччину

У цей момент Папі зааплодували присутні.

"...українського народу за мир, якого ми так довго просили у Господа. Натомість мушу передати вам благання дітей, людей похилого віку, матерів і батьків та молоді цієї мученицької землі, яка так багато страждає", – продовжив він з того місця, на якому зупинився.

У серпні Франциск назвав доньку "ідеолога Путіна" Олександра Дугіна, українофобку Дар'ю, яка померла під час вибуху автомобіля в Підмосков'ї, "бідолашною дівчиною". "За війну платять невинні", – заявив.

В листопаді Франциск заявив, що не вірить у жорстокість російського народу і назвав росіян "великим народом". Заявив, що "дуже цінує російський гуманізм".

В листопаді він назвав українців народом-мучеником і наголосив, що напала саме Росія.

Зараз ви читаєте новину «Папа Франциск заплакав під час промови про Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі