вівторок, 04 травня 2010 14:08

Пан Гі Мун запросив Януковича на саміт ООН

Пан Гі Мун запросив Януковича на саміт ООН

Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун запросив президента України Віктора Януковича взяти участь у саміті ООН з питань цілей розвитку тисячоріччя, який пройде в штаб-квартирі ООН 20-22 вересня.

Як повідомляє прес-служба МЗС України у вівторок, відповідне запрошення генсек ООН передав на зустрічі з главою МЗС України Костянтином Грищенком, яка відбулася напередодні в штаб-квартирі ООН в Нью-Йорку.

"Грищенко підтвердив запрошення глави української держави Генсекретарю ООН взяти участь у Міжнародній конференції під егідою ООН з питань Чорнобиля та розвитку ядерної енергетики в Києві у квітні 2011 року, приуроченій 25-й річниці аварії на ЧАЕС. Співрозмовник відзначив важливість планованого форуму та висловив намір взяти в ньому участь", - наголошується в повідомленні.

Пан Гі Мун високо оцінив внесок України у діяльність ООН, зокрема, у сфері міжнародної безпеки і роззброєння.

"У цьому контексті генсек ООН відзначив рішення президента України щодо вивезення з української території запасів високозбагаченого урану як свідчення лідерства нашої держави в процесі глобального ядерного роззброєння", - підкреслюється в повідомленні.

Крім того, Грищенко провів зустріч з федеральним міністром з європейських і міжнародних справ Австрії Міхаелем Шпінделеггером.

Сторони відзначили активізацію політичного діалогу між двома країнами на двосторонньому рівні. Особливу увагу учасники зустрічі приділили перспективами розвитку Чорноморського регіону в контексті співпраці з ЄС.

Інтерфакс

Зараз ви читаєте новину «Пан Гі Мун запросив Януковича на саміт ООН». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі