середа, 22 травня 2024 13:51

Де чекати дощів з грозами - прогноз на завтра

Де чекати дощів з грозами - прогноз на завтра
У четвер вдень очікується +23...28°С. Фото: pixabay.com

Завтра, 23 травня, в Україні буде переважно сонячно.

Лише на заході та північному сході похмариться і місцями пройдуть дощі з грозами, повідомила синоптикиня Наталка Діденко в Facebook.

"Бачите, як важливо знати про хмарність чи сонячну погоду. Грійтеся на здоров'я", - написала вона.

У четвер вдень очікується +23...28°С.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Синоптики оновили прогноз на середу

У Києві завтра закидатиме трохи хмар із заходу, але без опадів. Температура повітря у столиці протягом дня становитиме +26°С.

У другій половині року температура на Землі знизиться, на зміну погодному явищу Ель-Ніньо прийде Ла-Нінья. Погодне явище Ель-Ніньо закінчиться до червня.

Ель-Ніньйо - феномен різкого підвищення температури поверхневого шару води в екваторіальній частині Тихого океану, який означає сильну спеку, засухи та катастрофічні наводнення і опади у багатьох регіонах світу.

У роки Ла-Нінья, навпаки, формується потужний антициклон, у системі циркуляції якого на американський континент надходить холодне арктичне повітря. Так як Земля обертається навколо своєї осі, ці повітряні маси рухаються із заходу на схід, змінюючись на своєму шляху. Зрештою вони потрапляють до Атлантики та Європи.

Зараз ви читаєте новину «Де чекати дощів з грозами - прогноз на завтра». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі