неділя, 02 березня 2008 15:47

Палестина припиняє всі контакти з Ізраїлем

Щонайменше, 68 палестинців, зокрема жінки і діти, стали жертвами ізраїльських атак в секторі Газа за останні декілька днів.

Голова Палестинської національної адміністрації (ПНА) Махмуд Аббас віддав розпорядження парламентарям припинити всі контакти з Ізраїлем аж до повної зупинки озброєної операції ізраїльських військ в секторі Газа, повідомив офіційний представник ПНА Набіль Абу Рудейна.

Раніше в неділю ізраїльський прем"єр Ехуд Ольмерт заявив, що Ізраїль продовжить операцію, не дивлячись на протести палестинського керівництва і негативну реакцію міжнародного співтовариства.

"Ізраїльський уряд, вирішивши продовжити несправедливу війну проти нашого народу, повністю несе відповідальність за зрив мирного процесу", - сказав Абу Рудейна, слова якого цитує палестинське агентство ВАФА. Він підкреслив, що в умовах ізраїльський агресії переговори втрачають всякий сенс. Це, за його словами, спричинило заклик Виконкому Організації звільнення Палестини (ОЗП) припинити переговори.

Щонайменше, 68 палестинців, зокрема жінки і діти, стали жертвами ізраїльських атак в секторі Газа за останні декілька днів.

Сторони відновили переговори три місяці тому, домовившись на близькосхідному форумі в Аннаполісі (США) прикласти максимум зусиль для врегулювання конфлікту до кінця поточного року. Діалог ведеться на рівні робочих груп, чиї контакти доповнюються регулярними зустрічами Аббаса і прем"єр-міністра Ізраїлю Ехуда Ольмерта, повідомляє РИА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Палестина припиняє всі контакти з Ізраїлем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі