неділя, 04 червня 2017 14:54

Осмаєва та Окуєву взяли під посилену охорону

Осмаєва та Окуєву взяли під посилену охорону
Осмаєв та Окуєва під охороною Фото: Politeka

Добровольці Адам Осмаєв та Аміна Окуєва перебувають під посиленою охороною правоохоронців.

Про це повідомила прес-служба Нацполіції, наголосивши, що поліція не потребує допомоги сторонніх осіб у забезпеченні безпеки всіх учасників кримінального провадження.

"Незважаючи на це, люди, які не мають жодного відношення до слідства, поширюють у мережі Інтернет повідомлення із закликами долучитися до забезпечення охорони добровольців", - заявили в поліції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окуєва попередила про черговий удар російських спецслужб

Там наголосили, що людей, які з'являтимуться біля охоронюваних осіб і які не мають відношення до їх лікування та проведення слідчих дій, негайно доставлятимуть до управлінь поліції, де після проведення перевірки їхнім діям буде надана правова оцінка.

Сама Окуєва в Facebook підтвердила, що вони з чоловіком перебувають під цілодобовою посиленою державною охороною.

"Тому не думаю, що найближчим часом їм вдасться повторити спроби нашого фізичного усунення. Камікадзе у них в штаті не водяться однозначно, бо на самопожертву здатні лише ті, хто бореться заради ідеї", - написала вона.

1 червня у Києві на Подолі стріляли у колишніх бійців-добровольців Аміну Окуєву та її чоловіка Адама Осмаєва. За попередньою інформацією, нападник назвався французьким журналістом і запросив подружжя на зустріч, а потім у машині вистрілив в Адама – тоді Аміна вистрелила у відповідь.

Поранені Осмаєв і нападник перебувають у лікарні.

Член колегії Міністерства внутрішніх справ Антон Геращенко припускав, що нападник, попри знайдений при ньому паспорт громадянина України, – не Олександр Дакар, "а зовсім інша особа, яка регулярно їздила в Росію для отримання інструкцій з центру".

3 червня Окуєва повідомила, що стан Осмаєва покращився.

Нападнику на добровольців оголошено підозру.

Зараз ви читаєте новину «Осмаєва та Окуєву взяли під посилену охорону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі