четвер, 17 липня 2008 19:02

Оскаржено 155 заборон московського гей-парада

Організатори неодноразово забороненого московських гей-парада збираються довести незаконність відмови в проведенні ходи представників сексуальних меншин в суді. Один з активістів гей-руху Микола Алексєєв заявив, що до Тверського суду Москви були подані скарги з приводу всіх 155 відмов в проведенні параду, отриманих гомосексуалістами, повідомляє "Інтерфакс".

Столичні власті відмовляли геям в проведенні ходи, керуючись міркуваннями безпеки. У московській адміністрації розсудили, що гомосексуалізм в цілому населенням не вітається, і проведення гей-парада загрожує здоров"ю його учасників.

Алексєєв же стверджує, що дії московських властей незаконні, оскільки "проведення публічних заходів в Росії носить відомчий характер, а на властях лежить обов"язок забезпечення безпеки учасників". У випадку, якщо Тверськи суд  не визнає претензії геїв обгрунтованими, Алексєєв скаржитиметься до Страсбурзького суду, куди раніше вже було направлено 5 скарг від столичних активістів гей-руху.

Зараз ви читаєте новину «Оскаржено 155 заборон московського гей-парада». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі