пʼятниця, 17 квітня 2009 08:27

Опозиціонери не дадуть спокою Саакашвілі до кінця місяця

Опозиціонери не дадуть спокою Саакашвілі до кінця місяця
Опозиція, що вимагає відставки президента Грузії Михайла Саакашвілі, в п"ятницю повідомила мерію про продовження масових акцій в Тбілісі до 30 квітня. Про це повідомили в прес-службі Консервативної партії Грузії.

У заяві, направленій в мерію, сказано, що акції одночасно заплановані в декількох місцях, зокрема, на проспекті Руставелі перед парламентом, біля однієї з будівель МВС Грузії "модуль", біля будівлі МВС в районі Ортачала, перед телекомпанією Руставі-2, перед Держканцелярією, перед тбіліською мерією та президентською резиденцією в Шавнабада (передмістя Тбілісі).

Ймовірна кількість учасників акцій - 200 тис. людей.

Від імені організаційного штабу заяву підписали лідери Консервативної партії Звіад Дзідзігурі, Каха Кукава та Кока Гунцадзе.

В акції приймуть участь близько 200 тисяч людей

У Тбілісі декілька днів продовжуються масові акції опозиції з вимогами відставки президента Грузії. Противники глави держави вже написали за Саакашвілі заяву про відставку і запропонували її підписати.

Представники опозиції приклеїли до огорожі президентської резиденції величезний транспарант з текстом: "Заява Михайла Саакашвілі грузинському народу - я залишаю президентський пост". Крім того, поряд з плакатом повісили велику ручку.

"Цей текст ми підготували для Саакашвілі. Може прийти у будь-який час і поставити свій підпис", - заявив представник Консервативної партії Бежан Гунава.

Один раз опозиціонери вже домагалися відставки Саакашвілі - після багатотисячних акцій опозиції на початку листопада 2007 року і жорсткого розгону мітингу 7 листопада того ж року.

Правда, в результаті нових виборів в січні 2008 року Саакашвілі знову став президентом.

За матеріалами Новости-Грузия, Полит.ру

Зараз ви читаєте новину «Опозиціонери не дадуть спокою Саакашвілі до кінця місяця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі