понеділок, 17 березня 2008 13:17

ООН пропонує президентські і парламентські вибори в Афганістані провести одночасно

ООН виступає за одночасне проведення в Афганістані парламентських і президентських виборів, але чекає рішення з цього питання від всіх трьох гілок афганської влади, повідомив журналістам заступник спікера нижньої палати афганського парламенту (Уолесі джирга) Мірвайс Ясіні.

За словами Ясіні, спеціальний посланник ООН у Кабулі Крістофер Александер висловився за одноразове проведення виборів, проте, за словами парламентарія, "в даний час скрутно переконати парламент в необхідності зміни статей конституції, що встановлюють реальні терміни виборів".

Раніше афганський парламент заявив, що, згідно 61-ій статті афганської конституції, парламентські і президентські вибори повинні проводитися роздільно, тоді як виконавча влада (уряд) наполягає на одночасному проведенні виборів "з метою економії коштів і виходячи з міркувань безпеки".

Деякі оглядачі, проте, вбачають у цьому політичні причини, відзначаючи, що таким чином під широку пропагандистську кампанію на виборах президента Афганістану виконавчої влади буде легше вибрати "потрібний їй парламент" і не витрачатися на виборчу кампанію на парламентських виборах, "протягуючи" туди своїх однодумців, повідомляє РІА Новости.

Зараз ви читаєте новину «ООН пропонує президентські і парламентські вибори в Афганістані провести одночасно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі