середа, 16 березня 2022 03:18

ООН підрахувало кількість поранених і загиблих мирних громадян в Україні

ООН підрахувало кількість поранених і загиблих мирних громадян в Україні
В Україні загинуло майже 700 мирних громадян - ООН. Фото: Укрінформ

Втрати серед цивільних осіб становили 1834 цивільних (у зведенні на добу раніше – 1761), зокрема 691 загиблий.

"УВКПЛ ООН вважає, що реальні цифри значно вищі, особливо на території, контрольованій урядом, і особливо останніми днями, оскільки отримання інформації з деяких місць, де велися інтенсивні бойові дії, затримується, а багато повідомлень усе ще очікують підтвердження", повідомляє управління Верховного комісара ООН із прав людини.

Це стосується, наприклад, Волновахи, Маріуполя, Ізюма, де, за повідомленнями, мали місце сотні випадків загибелі або поранення цивільних осіб. Вони підлягають подальшій верифікації та не внесені до вищенаведеної статистики.

"Причиною більшості випадків загибелі або поранення цивільних осіб було застосування вибухових пристроїв із великою зоною ураження, зокрема обстріли з важкої артилерії та реактивних систем залпового вогню, а також ракетні й авіаудари", – йдеться у зведенні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ворог зруйнував лікарню та дитячий інтернат на Луганщині: є загиблі

Загинули 135 чоловіків, 99 жінок, 11 хлопчиків і 7 дівчаток, тоді як стать 30 дітей і 409 дорослих поки що не вдалося встановити.

Серед 1143 поранених - 15 дівчаток і чотири хлопчики, а також 43 дітей, стать яких поки що не вдалося встановити.

В Донецькій і Луганській областях на північ 15 березня було зафіксовано 134 (122) загиблих і 448 (442) поранених на території, контрольованій урядом, та 39 (26) загиблих та 130 (130) поранених на території, контрольованій самопроголошеними "республіками".

В інших регіонах України під контролем уряду (в Києві, а також у Житомирській, Запорізькій, Київській, Сумській, Одеській, Миколаївській, Харківській, Херсонській, Дніпропетровській, Черкаській і Чернігівській областях) ООН зафіксувала 518 (488) загиблих та 565 (553) поранених.

За даними уповноваженого президента України з прав дитини та дитячої реабілітації, станом на 10.00 15 березня на території, контрольованій урядом, загинули 97 (90) і були поранені понад 100 дітей.

За час повномасштабної війни РФ проти України українські воїни знищили понад 13,5 тис. окупантів.

Зараз ви читаєте новину «ООН підрахувало кількість поранених і загиблих мирних громадян в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі