четвер, 16 березня 2023 19:33

Спецтема: Війна Росії проти України

ООН не знайшла доказів геноциду серед злочинів РФ в Україні

ООН не знайшла доказів геноциду серед злочинів РФ в Україні
Комісія ООН не знайшла доказів геноциду країни-агресорки Росії в Україні. Фото: EPA

Комісія ООН не знайшла доказів геноциду країни-агресорки Росії в Україні.

Про це 16 березня заявив голова незалежної міжнародної комісії ООН з розслідування порушень в Україні Ерік Мьосе. Він повідомив, що наразі в розслідуванні порушень прав людини в Україні не знайдено доказів скоєння Росією геноциду, передає The Guardian.

"Ми не виявили, що в Україні був геноцид", – заявив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У парламенті Бельгії прийняли історичне рішення щодо України

При цьому він додав, що комісія вивчає докази, оскільки є "деякі аспекти, які можуть викликати питання" про можливий геноцид.

Водночас, Комісія визнала, що Росія скоїла в Україні широкий спектр воєнних злочинів, включаючи навмисні вбивства, систематичні тортури та депортацію дітей.

Згідно з оприлюдненим 16 березня звітом, російські війська здійснювали "невибіркові та непропорційні" напади на Україну, вдавалися до тортур, вбивали мирних жителів поза бойовими діями та не вживали заходів для захисту українського населення.

Комісія назвала потенційними злочинами проти людяності неодноразові напади на українську інфраструктуру, які залишили сотні тисяч людей без тепла та електрики в найхолодніші місяці.

Представник Індії на саміті G20 Амітабх Кант закликав світ зосередитися на глобальній бідності й "відійти" від війни в Україні.

Він припустив, що Європа відволіклася від глобального зростання бідності та боргових проблем і зосередилась на допомозі Україні, пише Sky News.

Вторгнення Росії є "однією війною" і сказав, що 200 млн людей перебувають за межею бідності.

Зараз ви читаєте новину «ООН не знайшла доказів геноциду серед злочинів РФ в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі