пʼятниця, 07 грудня 2018 17:37

Онуфрій заборонив своїм священикам брати участь у Об'єднавчому соборі

Онуфрій заборонив своїм священикам брати участь у Об'єднавчому соборі
Синод УПЦ МП не братиме участь у об'єднавчому соборі

Предстоятель Російської православної церкви в Україні Онуфрій "не благословляє" духовенство УПЦ МП на участь в Об'єднавчому соборі української православної церкви. Патріарх константинопольської церкви Варфоломій немає жодних прав скликати в Україні церковні зібрання, постановили на синоді 7 грудня.

"У зв'язку з цим єпископату, духовенству, чернецтву і мирянам Української православної церкви МП брати участь у так званому об'єднавчому соборі не благословляється", - вирішив синод УПЦ МП.

Об'єднавчий собор в УПЦ МП запланований на 15 грудня назвали "незаконним зібранням", тому що в ньому нібито братимуть участь "представники розкольницьких угрупувань".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "У Москві застосовували і примус, і обіцянки" - Філарет зробив різку заяву

Ніхто зі священнослужителів чи мирян не уповноважений представляти їх на соборі 15 грудня, заявили також в православній російській церкві.

Предстоятелю Російської церкви в Україні Онуфрію пояснили, чому надають автокефалію українській церкві. Листа із переліком причин і закликом брати участь в Об'єднавчому соборі 15 грудня надіслав Вселенський патріарх Варфоломій ще 12 жовтня.

Зараз ви читаєте новину «Онуфрій заборонив своїм священикам брати участь у Об'єднавчому соборі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі