пʼятниця, 04 січня 2008 15:20

Олександра Абдулова поховають у суботу в Москві

Олександра Абдулова поховають у суботу в Москві
Московський театр "Ленком" прощається з актором Олександром Абдуловим - другий день сюди приходять глядачі, приголомшені звісткою про смерть артиста. Абдулов помер рано вранці в четвер в Центрі серцево-судинної хірургії імені Бакулева. Портрети Абдулова в головному фойє театру утопають в квітах, які приносять люди.

Жителі столиці Росії зможуть прийти на громадянську панахиду, що відбудеться в суботу, 5 січня, о 10.30 в приміщенні театру. Цього ж дня Олександр Абдулов буде похований на Ваганьковському кладовищі в Москві.

У четвер увечері спектакль "Юнона і Авось" почали хвилиною мовчання, а в п"ятницю в театрі скасували всі репетиції. Колеги Абдулова, які вірили в його одужання, досі не можуть опам"ятатися після втрати: "Говорити про це неможливо, ми всі плачемо". "Абдулов - це наше все... І ми тужимо, ми ридаємо, ми молимося за спокій його світлої душі", - сказав керівник "Ленкома" Марк Захаров. Народний артист називав Захарова своїм батьком, а театр - своїм домом.

За добу, що пройшла від смерті Олександра Абдулова, в російськомовних блогах з"явилися майже 22 тис. записів, присвячених події.

Олександру Гавриловичу було всього 54 роки. У лікарню актор потрапив в серпні 2007 року, відтоді його стан продовжував погіршуватися. Госпіталізували його в Балаклаві з загостренням виразки шлунку. Проте пізніше ізраїльські лікарі поставили йому страшний діагноз: рак легенів у четвертій стадії.

За словами рідних і колег актора, Абдулов до останнього боровся з хворобою і навіть планував повернутися в театр у лютому. В останні місяці життя він зміг повною мірою відчути масштаби всенародної любові - шанувальники намагалися підтримати Абдулова хоча б листом, і листи йшли нескінченним потоком.

У своєму зверненні до глядачів на телеканалі "Вести" Абдулов говорив: "Я сподівався, я вірив у те, що я потрібний цій країні, що я щось означаю в цій країні, але що стільки людей щиро бажають мені добра, я не чекав. Я хочу сказати і я не соромлюся цього, я хочу сказати публічно: спасибі вам... Я все життя працював для вас, і повірте, працював чесно... Я думаю, все буде добре".

Останній раз на публіці Олександр Абдулов з"явився 13 грудня минулого року, коли президент Росії Володимир Путін вручив знаменитому акторові орден "За заслуги перед Вітчизною" IV ступеня.

Абдулов багато і успішно працював у кінематографі. За свою кар"єру актор знявся більш ніж в 120 фільмах, серед яких "Звичайне диво", "Той самий Мюнхгаузен", "Будинок, який побудував Свіфт", "Убити дракона", "Карнавал", "Геній", повідомляє РІА "Новини".
Зараз ви читаєте новину «Олександра Абдулова поховають у суботу в Москві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі