пʼятниця, 07 квітня 2023 19:31

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти й колаборанти вивозять сім'ї, але не всім це дозволяють

Окупанти й колаборанти вивозять сім'ї, але не всім це дозволяють
Звичайним колаборантам забороняють вивозити родини. Фото: eastnews.ua

З тимчасово окупованих територій України можуть вивести сім'ї лише російське командування та окупаційна влада.

Звичайним колаборантам кажуть, що все йде за планом. Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов під час телемарафону, передає Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Звільнення Криму змінить все: генерал Годжес висловився про український контрнаступ

"Сім'ї вивозять, ця інформація відстежується і Україною, і міжнародною розвідспільнотою.. Але коли ми ведемо мову про колаборантів і окупантів, які тікають з України, – це привілей, і його мають лише керівництво і командування або окупаційна влада. Тому що очільники продають нерухомість, вивозять сім'ї в умовно безпечні місця. Хоча ми розуміємо, що, наприклад, Пітер і Москва для них є не зовсім безпечними містами. Але й за кордон вже немає такої можливості виїхати", – зазначив він.

Насправді росіяни і колаборанти розуміють реальний стан справ. Але виступати проти війни вони бояться. Самі росіяни зараз тікають переважно у країни колишнього СРСР.

Головне управління розвідки просить мешканців тимчасово окупованого Криму співпрацювати з Силами оборони України. Підтримка наближає поразку окупантів, передає ГУР. Закликають повідомляти інформацію про розташування окупаційних сил та засобів.

Україна має сама вирішувати, чи звільняти Крим від російських загарбників військовим шляхом. А Захід повинен продовжувати надавати українцям військову допомогу. Про це сказав генсек НАТО Єнс Столтенберґ.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти й колаборанти вивозять сім'ї, але не всім це дозволяють». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі