середа, 04 січня 2023 17:17

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти готують новий масований обстріл – у розвідці повідомили можливі дати

Окупанти готують новий масований обстріл – у розвідці повідомили можливі дати
Окупантам потрібно два тижні для підготовки нового обстрілу. Фото: eastnews.ua

Нового масованого удару по Україні Росія може завдати раніше 9–10 січня.

На підготовку обстрілу в середньому йде майже два тижні, сказав представник ГУР Міноборони Вадим Скібіцький в інтерв'ю РБК-Україна.

"Це нескладно порахувати. Масовані обстріли почалися 10–11 жовтня. Потім було щотижня, потім був інтервал у два тижні. Підготовка – це складний процес. Це вибір цілей, проведення розвідки, дорозвідки, це підготовка ракет, екіпажів, літаків, які будуть здійснювати удар. Інші питання, що пов'язані з координацією. Адже застосовуються ще безпілотники для ведення розвідки, бойові літаки-носії. А після завдання ударів знову потрібно провести дорозвідку, уточнити, які результати тощо. Тому тиждень-два – це середній інтервал між використанням ракетного озброєння. Статистика говорить про це", – пояснив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни готують масований обстріл: назвали дату

Новий обстріл залежатиме від того, скільки окупанти застосовуватимуть ракет, скільки на сьогодні у них готові.

"Ми бачимо, що зараз авіація тренується, перелітає з одного аеродрому на інший, є тренування екіпажів із завдання ударів за минулу добу. Так що йде процес підготовки до наступного обстрілу", – сказав представник.

Багато що залежатиме від погоди.

"Зараз якраз нормальна погода саме для застосування більш високоточного озброєння. "Шахеди", як правило, працюють у темну пору, а ракетне озброєння може застосовуватися впродовж доби. І зараз погода, принаймні в Києві, відповідна", – розповів Скібіцький.

Він упевнений, що у Росії є свої плани. На них впливають навіть не один і не два фактори.

"Є комплексні чинники. І погода, і свята, і наявність ракет, і морози. Тому однозначно сказати, що превалює якийсь один елемент, дуже складно", – підсумував Скібіцький.

Росія готується до наступного масованого удару по Україні. Використають різні типи ракет та дронів.

Намагатимуться застосувати нові підходи. Якщо їм не вистачить ракет на масовий наліт, то комбінуватимуть і високоточні ракети, і Х-22, і С-300 особливо в прифронтових районах, і дрони-камікадзе. Так зможуть підтримувати темп завдання ударів по наших цивільних інфраструктурних об'єктах.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти готують новий масований обстріл – у розвідці повідомили можливі дати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі