четвер, 03 січня 2013 23:53

Одеський суд закрив кримінальну справу проти банди Дікаєва

Одеський суд закрив кримінальну справу проти  банди Дікаєва
ФОТО: korrespondent.net

Приморський районний суд Одеси закрив кримінальну справу відносно трьох членів "банди Дікаєва" - Аслана Дікаєва, Андрія Шемятенкова і Хасана Хасидова.

Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у прес-службі прокуратури Одеської області, суд закрив справу 16 листопада 2012 року відповідно до п.8 ст.6 Кримінально-процесуального кодексу України (від 1960 р.) у зв'язку з їхньою смертю.

Суд над колишніми вищими чинами Головного управління МВС України в Одеській області, причетними до загибелі і поранення співробітників міліції, триває.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Банду Дікаєва засудять посмертно

Як повідомлялося, в Одеській області в ніч на 30 вересня 2011 року в перестрілці з злочинцями загинули 2 правоохоронця, ще 4 були важко поранені. В ході спеціальної операції 1 жовтня в одній з приватних готелів Одеси двоє злочинців були ліквідовані, оскільки надали жорсткий опір правоохоронцям, стріляючи з автоматичної зброї. Серед загиблих - знаходиться в розшуку за вбивство А. Дикаев. Третьому зловмисникові вдалося втекти. Однак пізніше він був знайдений мертвим в Криму.

Згодом співробітники міліції затримали ще 5-х членів банди А. Дикаева і вилучили у них значну кількість зброї, боєприпасів і грошей.

У липні 2012 року Слідчий відділ прокуратури Одеської області закінчила розслідування і 16 липня цього року направив у Приморський районний суд Одеси кримінальну справу за звинуваченням трьох злочинців за низкою статей Кримінального кодексу України (умисне вбивство; посягання на життя співробітника правоохоронних органів; незаконне поводження зі зброєю підробка документів).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Андрія Шемятенкова застрелили у голову і таємно поховали поруч з матір'ю

До цього, в кінці травня, прокуратура Одеської області передала до суду кримінальну справу відносно низки високопосадовців МВС України і ГУ МВС України в Одеській області, які допустили загибель двох співробітників міліції від рук членів "банди Дікаєва".

На думку прокуратури, тоді правоохоронці, які керували операцією по захопленню групи кілерів, допустили низку порушень внутрівідомчих норм і правил, що може спричинити для них кримінальну відповідальність, пов'язану з тюремним ув'язненням.

Зараз ви читаєте новину «Одеський суд закрив кримінальну справу проти банди Дікаєва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі