вівторок, 11 січня 2011 14:19

Одесита депортують із США за контрабанду зубів кашалота

Одесита депортують із США за контрабанду зубів кашалота

У США суд міста Бостон визнав винним громадянина України Андрія Міхальова у контрабанді зубів кашалота і ухвалив депортувати його на батьківщину, повідомляє у вівторок агентство Рейтер.

39-річний мешканець Одеси Міхальов у понеділок у федеральному суді зізнався в тому, що вступив у змову з мешканцем штату Массачусетс Чарльзом Мангісом з метою купівлі, продажу та незаконного перевезення в США зубів кашалота для подальшого виготовлення різьблених виробів, повідомляє агентство.

За підсумками засідання суд Бостона засудив Міхальова до терміну, який він уже провів у попередньому ув'язненні, а також ухвалив депортувати його в Україну.

Спільник Міхальова Мангіс, якому ще в 2010 році було висунуто звинувачення в контрабанді зубів кашалота і слонової кістки, зараз очікує винесення вироку.

"Наше узбережжя є домом для деяких найбільш рідкісних видів морських ссавців, і ми будемо продовжувати так енергійно й активно розслідувати справи тих, хто загрожує їм (рідкісним ссавцям) і ставить їх існування під загрозу", - наводить агентство слова прокурора Кармен Ортіс.

Кашалоти належать до зникаючих видів, і будь-яке їх використання в комерційних цілях суворо регламентовано. Великий водний ссавець з підряду зубастих китів, довжина тіла якого досягає до 20 метрів, а маса - 30 тонн, мешкає в більшості районів Світового океану, за винятком полярних областей. Харчується головоногими молюсками, а також глибоководними рибами.

Нагадаємо, в липні минулого року в США п'ятьом українським братам висунули звинувачення в торгівлі людьми, жертвами якої стали переважно молоді люди з України.

РИА Новости

Зараз ви читаєте новину «Одесита депортують із США за контрабанду зубів кашалота». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі