неділя, 10 грудня 2023 10:41

Спецтема: Війна Росії проти України

Обстріли енергетичної інфраструктури: скільки ракет накопичила РФ

Обстріли енергетичної інфраструктури: скільки ракет накопичила РФ
У Росії зараз близько 870 ракет. Фото: eastnews.ua

Росія накопичила 870 ракет різних типів.

Це менше, ніж минулого року. Але загарбники можуть виробляти та отримувати від Ірану більше дронів, ніж раніше. Речник командування Повітряних сил ЗСУ полковник Юрій Ігнат сказав про це в інтерв'ю "РБК-Україна".

За пів року російських атак по українській енергетиці від 9 вересня 2022-го до 12 березня 2023 року збили 750 ворожих крилатих ракет із близько 1100 запущених цілей. З тих часів росіяни залишили собі у запасах 30% ракет.

"Тобто у них було приблизно тільки 1600 крилатих ракет на вересень минулого року. Зараз у них і "Кинжалів", і "Іскандерів" обох типів, і Х-22, і "Калібрів", і Х-101, і Х-555 разом 870. Тому, за моїми підрахунками, у них зараз ракет менше", - вказав Ігнат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна вперше у світі застосує різні рівні захисту енергоінфраструктури

За цей період атак по енергетиці окупанти запустили таку ж кількість дронів, як і ракет – понад 1 тис. З них було знищено 750 БПЛА.

"Зараз ситуація у росіян інша - у них є можливість і виробляти, і отримувати від Ірану більше дронів", – пояснив Ігнат.

Під час атак ворог буде робити акцент на дрони. Можуть влаштовувати і комбіновані атаки.

"Вони не просто накопичують ракети - вони відновлюють свій стратегічний запас. Адже більшість з тих ракет, про які ми з вами говоримо, є ще й носіями тактичної ядерної зброї. Їм цей критичний запас потрібно мати, щоби погрожувати країнам НАТО та іншим їхнім ворогам", - звернув увагу Ігнат.

Країна-агресорка Росія відновить удари по енергетичній інфраструктурі України з настанням холодів. Посилити стійкість української енергосистеми сподіваються у співпраці з міжнародними партнерами.

Зокрема, підтримку української енергетики та підготовку до наступного опалювального сезону в умовах можливих російських атак міністр Герман Галущенко обговорив з представниками Світового банку.

Зараз ви читаєте новину «Обстріли енергетичної інфраструктури: скільки ракет накопичила РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі