пʼятниця, 06 лютого 2009 20:14

Обама призначив відповідальних за порятунок економіки США

Обама призначив відповідальних за порятунок економіки США
Президент США Барак Обама і колишній глава ФРС Пол Волкер оголосили список осіб, які увійдуть до Ради з відновлення економіки (Economic Recovery Advisory Board), повідомляє Bloomberg. Рада буде консультувати нинішній уряд з питань підтримки економічного росту, а також перевіряти, наскільки державні заходи щодо поліпшення економічної ситуації, що робляться зараз, будуть впливати на довгострокові перспективи американської економіки.

До ради увійшли, зокрема: екс-голова Комісії з цінних паперів і бірж Вільям Дональдсон, голова General Electric Джеффрі Іммельт, професор Гарвардського університету Мартін Фелдстайн і керівник відділення швейцарського банку UBS на американському континенті Роберт Вольф.

Рада буде працювати протягом двох років. Після цього Обама вирішить, чи варто продовжувати термін її повноважень.

При створенні цієї комісії адміністрація Обами взяла в якості прикладу Консультативну раду з розвідувальної діяльності при президентові США. Ця структура забезпечує незалежну від більшості державних органів думку з питань, пов"язаних зі сферою розвідки.

Одним із перших завдань економічного ради стане контроль за результатами застосування плану порятунку економіки, який зараз розглядається в Конгресі. Загальний обсяг коштів, що виділяються в рамках цієї програми, становить 819 мільярдів доларів.
Зараз ви читаєте новину «Обама призначив відповідальних за порятунок економіки США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі