понеділок, 26 січня 2009 13:56

Обама допомагає японцям вчити англійську

Збірка промов президента США Барака Обами з паралельним перекладом японською мовою і аудіододатком стала бестселером в Японії, передає агентство Associated Press.

За декілька місяців японці придбали більше 400 тисяч екземплярів видання. При цьому, відзначає агентство, рідкісний художній роман розкуповується протягом року тиражем біля одного мільйона.

Як пояснив представник видавництва, що підготувало підручник, виступи президентів і кандидатів в президенти - це прекрасний засіб навчання англійській мові, "тому що у них хороший зміст, а слова легко запам"ятати". "Особливо хороші виступи Обами. Його промови такі зворушливі, і він використовує прості слова на кшталт "так, ми можемо", "зміни" і "надія". Навіть японець може їх запам"ятати", - додав книговидавець.

95-сторінкова книга в м"якій палітурці коштує 1050 ієн (12 доларів) і вже перетворилася на лідера продажів в японському сегменті найбільшого інтернет-магазина Amazon. Тим часом видавництво готує до випуску в тому ж форматі інавгураційні виступу Обами 2009 року і Джона Кенеді 1961 року, а також Геттісбергську промову Аврама Лінкольна 1863 року, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Обама допомагає японцям вчити англійську». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі