середа, 29 квітня 2009 08:58

Обама 100 днів при владі

Автор: Фото Reuters
  Барак Обама з дружиною Мішель приносить присягу. 20 січня 2009
Барак Обама з дружиною Мішель приносить присягу. 20 січня 2009
Барак Обама відзначає свої перші 100 днів на президентському посту. Для серйозних висновків - термін незначний. Проте, експерти вже говорять, що такого яскравого старту кар"єри у американських лідерів не було вже давно.

Багато в чому цей успіх пояснюється яскравою особою глави Білого дому. Проте однієї харизми президента недостатньо, щоб подолати колосальні проблеми в країні.

За час, що пройшов з моменту інавгурації, глава США встиг зняти частину санкцій з Куби, закрити таємні в"язниці ЦРУ в Європі та приступив до виведення американських військ з Іраку.

Крім того безпосередньо в Америці кабінет Обами прийняв цілу низку заходів, які дозволили якщо не перемогти економічну кризу, то серйозно зупинити її просування.

За даними The Washington Post, економічні реформи нового президента США знайшли підтримку у 59% американців, а загальний рівень підтримки Обами ще вищий - 69%.

Разом з президентом США цю символічну дату відзначатиме і його дружина - перша леді держави. Мішель Обама за популярністю не поступається чоловікові, обговорення її вбрання під час міжнародних зустрічей займає навіть більше місця в ЗМІ, аніж опис самих політичних переговорів.

За матеріалами РИА "Новости", Первый канал, Вести.ру

Зараз ви читаєте новину «Обама 100 днів при владі ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі