середа, 17 липня 2024 13:02

Спецтема: Війна Росії проти України

В Укргідрометцентрі пояснили, чи впливають бойові дії на зміни клімату

В Укргідрометцентрі пояснили, чи впливають бойові дії на зміни клімату
Військові дії глобально не можуть змінити клімат. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Локальні прояви не можуть мати надто великого впливу на потужні синоптичні процеси. Так, бойові дії в Україні, можливо, можуть бути одним із додаткових факторів впливу на погодні умови.

Однак зараз цей вплив оцінюється не надто високо, розповіла під час пресконференції в Media Center Ukraine речниця Укргідрометцентру Наталія Птуха, передає Gazeta.ua.

"В Українському інституті гідрометеорології є певні дослідження в цьому напрямку. Вплив бойових дій на певні погодні чинники - такий зв'язок, звичайно, досліджується. Але говорити безпосередньо про те, що зараз це має прямий вплив, дуже складно. Особливо нам, як оперативним синоптикам. Трохи інші масштаби, тобто ці глобальні масштаби переміщення повітряних мас, це дуже потужні синоптичні процеси. І локальні прояви настільки сильно на них не можуть впливати", - пояснила вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Країну накриють дощі з грозами, але спека не відступить

Птуха додала, що, звичайно, військові дії певний внесок можуть зробити. Але глобально змінити клімат - ні.

17 липня надзвичайна спека утримуватиметься над Україною. Проте вже 18 липня очікується зниження температури повітря на Житомирщині, Київщині та Чернігівщині.

Зараз ви читаєте новину «В Укргідрометцентрі пояснили, чи впливають бойові дії на зміни клімату». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі