понеділок, 30 листопада 2009 11:34

ОАЕ заборонили газету через тонучого в "морі боргів" еміра

ОАЕ заборонили газету через тонучого в "морі боргів" еміра
Влада ОАЕ заборонила розповсюдження на території країни тиражу газети The Sunday Times, один з матеріалів якої був присвячений неможливості Дубая розплатитися з кредиторами. Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на представників видання в еміраті.

У статті, зокрема, мова йде про недавнє прохання державного фонду Dubai World відкласти до травня 2010 року виплату заборгованості на суму 59 мільярдів доларів. Матеріал супроводжувався коллажем, на якому правитель емірату Мохаммед ібн Рашид аль-Мактум зображений тонучим в "морі боргів".

Як відзначає агентство, місцеве законодавство забороняє ЗМІ критикувати уряд еміратів і членів королівських сімей, проте ця заборона на іноземну пресу не розповсюджується. У Національній раді з нагляду за ЗМІ повідомили, що продаж недільного випуску газети на території еміратів забороняється, але причину введення заборони назвати відмовилися.

Тим часом джерело The Wall Street Journal в уряді ОАЕ заявило, що зображення тонучого правителя Дубая розцінене владою як образливе. У свою чергу співбесідник Agence France-Рresse запевнив, що заборона стосується тільки останнього недільного номера, а не всієї The Times.

Арабські країни регулярно вилучають з продажу західні видання, які критикують їхніх керівників або публікують їхні карикатури. В кінці жовтня 2009 року заборону на французьку Le Monde та іспанську El Pais ввели в Марокко. Причиною стали карикатури на членів королівської сім"ї країни, передає Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «ОАЕ заборонили газету через тонучого в "морі боргів" еміра». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі