четвер, 23 квітня 2009 15:26

Нові тарифи на житлово-комунальні послуги в Києві (список)

Нові тарифи на житлово-комунальні послуги в Києві (список)

КМДА пропонує підвищити тарифи на ЖКП на 50 % від економічно обгрунтованого рівня і таким чином, поступово наблизити тариф до актуального економічно обгрунтованого. Про це 23 квітня на сесії Київради заявив в.о. голови КМДА Анатолій Голубченко.

За словами Голубченка ситуація в області комунального господарства в столиці є критичною: "Київводоканал" фінансується лише на 30%, що не покриває витрат на заробітну плату і придбання паливних матеріалів.

Нагадаємо, 20 березня Голубченко заявив, що нові підвищені тарифи на комунальні послуги для бюджетних установ та інших споживачів в Києві будуть введені з 1 квітня.

Раніше Голубченко повідомив, що тарифи на житлово-комунальні послуги для населення в Києві можуть зрости не раніше травня 2009 року.

Варто відзначити, що КМДА повинна завтердити графік введення нових тарифів.

Наводимо нові розцінки на комунальні послуги:

холодна вода - 2,54 грн. за 1 куб. метр (зараз 0,94 грн.)

водовідвід холодної та гарячої води - 2,16 грн. за 1 куб. метр (зараз 0,54 грн. )

централізоване опалення - 3,14 грн. за 1 кв. метр (зараз 1,60 грн.)

гаряча вода (з урахуванням стоків) - 18,78 грн. за 1 куб. метр (зараз 7,38 грн.)

Тарифи на послуги за станом будинків і прибудинкових територій розраховані по кожному будинку окремо, та з ними можна ознайомитися на веб-сервері-порталі КМДА. Рівень цих тарифів складає 1,10 грн. за 1 кв. метр загальної площі, виходячи з комфортності будинку, відзначається в пояснювальній записці.

Раніше Gazeta.ua повідомляла про те, що невдовзі в Києві будуть подавати гарячу воду щогодинно через неповноцінне фінансування "Київводоканалу".

Кияни, Офіційний сайт КМДА

Зараз ви читаєте новину «Нові тарифи на житлово-комунальні послуги в Києві (список)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі