четвер, 23 квітня 2009 10:45

Київська мерія скасувала платний в"їзд на кладовища

Київська мерія скасувала платний в"їзд на кладовища

Київська міськадміністрація скасувала плату за в"їзд на кладовища автомобілів, не задіяних у похованнях.

Про це йдеться у розпорядженні КМДА.

Міськадміністрація визнала такими, що втратили силу, окремі частини свого розпорядження від 31 жовтня 2008 року, що встановлюють платний в"їзд на кладовища, а також на територію міського крематорію і колумбарію.

Нагадаємо, 27 січня мер столиці Леонід Черновецький підписав розпорядження, згідно з яким у Києві введено платний вхід на міські цвинтарі. Пізніше в Київраді пояснили, що платним буде не вхід, а в"їзд на кладовища.

Плату за в"їзд на територію кладовищ встановили у розмірі 10 грн. для автотранспорту, не задіяного в похованнях.

4 лютого прокуратура столиці опротестувала даний наказ. 17 лютого в Києві за результатами перевірки столичної прокуратури була відмінена плата за в"їзд на територію кладовищ.

Як повідомлялося, Київська адміністрація планує ввести плату за в"їзд на територію столичних лісів.

Нагадаємо, раніше Л.Черновецький вже планував запровадити платний в"їзд до центру Києва, платний проїзд міжміських маршруток до станцій столичного метрополітену і платний в"їзд на кладовища міста.

Також гроші пропонувалося стягувати за відпочинок на пляжах, перебування тіла у морзі, лікування у державних лікарнях і поліклініках та інше. Крім того, Київрада неодноразово намагалася різко підвищити тарифи на послуги ЖКГ.

Переважну більшість цих постанов були скасовані після скарження прокуратур та інших вищих органів влади.

За матеріалами Корреспондент.net, Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Київська мерія скасувала платний в"їзд на кладовища». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі