вівторок, 06 жовтня 2009 12:51

Нову Зеландію паралізував снігопад

Нову Зеландію паралізував снігопад

Страшний снігопад паралізував Нову Зеландію посеред теплої пори року.

Страшний снігопад застав фермерів Нової Зеландії під час випасання худоби. Сильний снігопад обрушився на Нову Зеландію. Основний удар стихії припав на острів Північний. Рух автотранспорту повністю паралізований

За словами представників поліції, сотні водіїв змушені були залишити особистий автотранспорт безпосередньо на трасі. Евакуйовано понад 700 людей. Закрито школи.

Удар природи відбився і на фермерських господарствах. Тисячі корів знаходяться на сніжних пасовищах, куди важко дістатися.

За словами синоптиків, в результаті потужного циклону і зіткнення фронтів низького і високого атмосферного тиску температура повітря опустилася до мінусової позначки, що і призвело до снігопаду. В даний час всі аварійно-рятувальні служби країни приведені в стан підвищеної готовності, повідомляє ІТАР-ТАРС.

Два циклони, на схід від міста Гісборн на острові Північний і на північ від району Бей-оф-Пленті на цьому острові спричинили сильний вологий і холодний вітер, повідомляє місцева преса. Як ідеться у статті Nzherald, сніг випав не по сезону і застав фермерів на пасовищах із худобою, сніг випав біля міст Те Ароха і Катікаті, біля Ваікато температура досягла 6C, а в Окленді - 10C.

Снігопад у таку пору року - дуже рідкісне явище, говорить Філіп Данкан із метеорологічного бюро.

За матеріалом: Донбасс, NewZealandGerald

Зараз ви читаєте новину «Нову Зеландію паралізував снігопад». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі