четвер, 29 січня 2009 13:49

Нижня палата Конгресу схвалила антикризовий план Обами

Палата представників США в середу схвалила виділення 819 мільярдів доларів на фінансування плану по стабілізації економіки країни в умовах кризи, передає CNN.

Згідно з даними, які публікує видання, 244 представника схвалили інціатіву, запропоновану адміністрацією нового президента США Барака Обами, в той час як 188 делегатів висловилися проти. Всі республіканці, представлені в нижній палаті Конгресу США, план Обами підтримати відмовилися.

Тепер, згідно з американським законодавством, проект про виділення таких коштів буде направлено на розгляд в Сенат, де і вирішиться його подальша доля. Законопроект, сподіваються демократи, може потрапити на підпис до президента Обама вже до середини лютого.

План зі стимулювання економіки США був запропонований демократами два тижні тому. З 819 мільярдів, передбачених авторами плану, 544 мільярда будуть витрачені на прямі інвестиції в економіку країни, решта 275 підуть на податкові послаблення.

Відзначимо, що початковий бюджет програми, внесеної в нижню палату Конгресу становив 825 мільярдів доларів, однак Палата представників на шість мільярдів скоротила розмір державних інвестицій. Втім, при розгляді в Сенаті підсумковий бюджет "плану Обами" може збільшитися до 887 мільярдів доларів, оскільки напередодні стало відомо, що комітет Сенату з фінансів має намір значно збільшити розмір податкових відрахувань.
Зараз ви читаєте новину «Нижня палата Конгресу схвалила антикризовий план Обами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі