понеділок, 26 травня 2008 15:00

Нігерійські бойовики заявили про захоплення нафтогону і вбивство 11 солдатів

У Нігерії бойовики атакували нафтогін і вбили 11 військовослужбовців, повідомило 26 травня агентство Рейтер з посиланням на заяву "Руху за звільнення дельти Нігера" (MEND).

За заявою самих бойовиків, інцидент стався сьогодні вранці на нафтогоні, який належить британо-голландській нафтовій компанії Royal Dutch Shell. Вони стверджують, що їм вдалося вивести з ладу нафтогін на нафтоперекачувальній станції Авобі.

Компанія Shell поки ніяк цю інформацію не прокоментувала. Тим часом представники нігерійської армії вже назвали її помилковою.

"Ці твердження - навмисна брехня, яка розповсюджується для того, щоб домогтись популярності і ввести людей в оману... Не було жодного нападу на цей об"єкт, і жоден з наших солдатів не був убитий", - заявив представник армії Сагір Мусса.

Як відомо, "Рух за звільнення дельти Нігера" є одним з найвідоміших екстремістських угрупувань, які ведуть боротьбу за перерозподіл доходів від видобутку нафти в Нігерії.

Бойовики регулярно нападають на нафтові об"єкти і викрадають співробітників нафтових компаній, зокрема іноземців. Через такі дії за останні два роки видобуток нафти в країні істотно скоротився, тисячі іноземних робочих були вимушені виїхати, були закриті два нафтопереробні заводи, а також порушена система електропостачання регіону.

Раніше Нігерія була найбільшим виробником нафти на африканському континенті і експортувала близько 2,5 мільйонів барелів сирої нафти на день, проте в середині 2007 року регулярні напади бойовиків призвели до того, що об"єми експорту нігерійської нафти скоротилися на 25%, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Нігерійські бойовики заявили про захоплення нафтогону і вбивство 11 солдатів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі