пʼятниця, 29 червня 2018 15:50

Немає палива: сотні українців застрягли в аеропорту африканської країни

  Близько 300 українських туристів не можуть вилетіти з аеропорту Тунісу. Фото: Тourprom
Близько 300 українських туристів не можуть вилетіти з аеропорту Тунісу. Фото: Тourprom

Сотні українських туристів застрягли в аеропорту Монастір в Тунісі, люди вже другу добу не можуть вилетіти до Харкова.

Загалом, в "полоні" опинилось близько 300 громадян України, передає ТСН.

Пасажири скаржаться, що авіакомпанія Bravo Airways і туроператор Oasis Travel, в особі приймаючої компанії Insight Holidays не виконують своїх зобов'язань по поверненню туристів додому. Зазначається, що частина туристів зараз знаходиться в аеропорту, іншу частину відвезли в готель в місті Сус.

"Нічого не обіцяють. Кажуть хто що - хтось обіцяє виліт, хтось говорить - сьогодні вильоту не буде", — кажуть постраждалі.

Консульство України в Тунісі повідомило, що затримка рейсу виникла через відсутність палива для заправки літака.

"Консульство займається цією проблемою. Туроператор обіцяє вирішити цю проблему за декілька годин, проте детальна інформація буде відома пізніше", - розповіли дипломати.

В авіакомпанії Bravo Airways повідомили, що рейси, які мали виконуватися 27 червня з Києва, Львова та Харкова до Монастіру (Туніс) також скасували через відсутність оплати рейсів з боку туроператора Oasis Travel.

"Авіакомпанія Bravo має всі технічні можливості для виконання даних рейсів. Відповідно до укладеної угоди між авіакомпанією Bravo та туристичним оператором Oasis, замовник повинен оплатити рахунок до здійснення рейсу, а також оплатити всі аеропортові збори та податки по факту виконання рейсу", - зауважили в авіакомпанії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як компанія Ілона Маска "рятувала" людей у космічному кораблі

Авіаперевізник заявляє, що затримка рейсу виникла з вини туроператора.

"З усіх питань щодо скасування даних рейсів, отримання компенсації звертайтесь до туроператора Oasis", - йдеться в повідомленні авіакомпанії.

При цьому туроператор Oasis Travel перекладає відповідальність на авіакомпанію.

"Авіакомпанія Bravo Airways має заборгованість перед аеропортами Тунісу і не має коштів для оплати посадки, обслуговування і зльоту рейсів в аеропортах Туніської республіки і ймовірно тому відмовилася їх виконувати 27/06/2018", - заявили у туристичній компанії.

Єнот сховався в шлангу блоку кондиціонування повітря транспортного засобу. В результаті сильного потоку повітря тварину підняло в вентиляційну систему літака авіакомпанії Air Canada в аеропорту Торонто, що викликало затримку рейсу більш ніж на 6 годин.

Зараз ви читаєте новину «Немає палива: сотні українців застрягли в аеропорту африканської країни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі