середа, 10 серпня 2022 18:38

Спецтема: Війна Росії проти України

Небезпека з боку Білорусі: радник глави МВС розповів про ситуацію

Небезпека з боку Білорусі: радник глави МВС розповів про ситуацію
Росія може вербувати білоруських добровольців. Фото: eastnews.ua

Зараз мінімальні ризики того, що громадяни Білорусі увійдуть у війну Росії проти України.

Але РФ обстрілює українські позиції з території Білорусі, сказав радник міністра внутрішніх справ України Ростислав Смірнов в ефірі телемарафону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Загроза вторгнення Білорусі: Генштаб повідомив останні новини

Зберігається можливість і більш серйозної атаки. Біля кордонів, за 35–40 км є "Іскандери". Вони можуть у будь-який момент обстріляти Україну.

"І ще одне. Ми бачимо певні можливості того, що Білорусь сама по собі й не увійде у війну. Але вона може надавати добровольців, своїх військових, які будуть входити до складу батальйонно-тактичних груп РФ. За великим рахунком, формально це будуть добровольці, які будуть під командуванням генштабу РФ, але де-факто ми розуміємо, що це будуть білоруси", – сказав радник міністра внутрішніх справ.

На території Білорусі спостерігають активне пересування військової техніки армій Росії та Республіки Білорусь. На аеродромах помітили Іл-76, свідчить моніторинг військової активності на території Білорусі.

Російські окупанти використовують територію Білорусі для перекидання диверсійно-розвідувальних груп в Україну, повідомляв Генштаб ЗСУ.

З території сусідньої країни зберігається загроза ракетних та авіаційних ударів. У Білорусі знову подовжили військові навчання, вони тривали до 6 серпня.

Зараз ви читаєте новину «Небезпека з боку Білорусі: радник глави МВС розповів про ситуацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі