середа, 10 серпня 2022 07:13

Спецтема: Війна Росії проти України

Загроза вторгнення Білорусі: Генштаб повідомив останні новини

Загроза вторгнення Білорусі: Генштаб повідомив останні новини
Генштаб ЗСУ розповів про Волинський та Польський напрямки. Фото: Генштаб ЗСУ

На Волинському й Поліському напрямках ситуація суттєво не змінилася.

До 11 серпня планується проведення першого етапу спільного оперативно-тактичного навчання з бойовою стрільбою збройних сил Росії та Білорусі, повідомив Генштаб Збройних сил України вранці 10 серпня.

"Зберігається загроза завдання противником ракетних та авіаційних ударів з території і повітряного простору цієї країни (Білорусі. – Gazeta.ua)", – нагадали в Генштабі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тихановська оголосила перехідний уряд Білорусі

На Сіверському напрямку ворог обстріляв зі ствольної артилерії поблизу Сеньківки Чернігівської області.

На Харківському напрямку бив із танків, ствольної та реактивної артилерії. Зафіксовані обстріли в районах населених пунктів Уди, Дементіївка, Нове, Питомник, Руські Тишки, Перемога, Верхній Салтів, Старий Салтів, Мосьпанове, Стара Гнилиця, Гусарівка, Коробочкине, П'ятигірське й Шевелівка.

"З метою покращення тактичного положення ворог вів наступальні бої у напрямку Ветеринарне – Уди. Успіху не мав, зазнав втрат і відійшов. Тривають бойові дії на напрямку Байрак – Гусарівка", – додали у зведенні.

На території Білорусі спостерігають активне пересування військової техніки армій Росії та Республіки Білорусь. На аеродромах помітили Іл-76, свідчить моніторинг військової активності на території Білорусі.

Російські окупанти використовують територію Білорусі для перекидання диверсійно-розвідувальних груп в Україну, повідомляв Генштаб ЗСУ.

З території сусідньої країни зберігається загроза ракетних та авіаційних ударів. У Білорусі знову подовжили військові навчання, вони тривали до 6 серпня.

Зараз ви читаєте новину «Загроза вторгнення Білорусі: Генштаб повідомив останні новини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі