четвер, 04 січня 2024 14:18

Не повернули 230 людей - викрили чергову російську брехню

Не повернули 230 людей - викрили чергову російську брехню
Відбувся великий обмін полоненими. Фото: t.me/DIUkraine

Російські пропагандисти поширюють фейк про те, що Україні вдалося повернути з полону тільки 173 людей в обмін на 248 росіян.

Додатково РФ нібито отримала 75 військових за пʼятьох командирів оборони "Азовсталі", яких влітку 2023 року президент Володимир Зеленський забрав з Туреччини. Це є брехнею, зазначає Центр стратегічних комунікацій ЗСУ.

Насправді на Батьківщину повернулися 230 осіб, серед яких 130 військовослужбовців, 55 нацгвардійців, 38 прикордонників, один поліцейський та шестеро цивільних.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У російському полоні залишаються 900 "азовців" - Прокопенко

Про повернення з полону саме такої кількості українських захисників повідомив президент України та інші структури, які були причетні до обміну.

"Ми памʼятаємо про кожного й кожну. І маємо повернути всіх. Російська пропаганда цією брехнею намагається викликати недовіру до української влади і нав'язати думку, що українській владі "начхати на долі полонених". Подібні вигадки розповсюджуються кремлем щоразу, коли йдеться про обмін полоненими", - йдеться у повідомленні.

У середу, 3 січня, з російського полону визволили 230 українських воїнів і цивільних.

Цей обмін був найбільшим за кількістю повернутих оборонців, заявив Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими.

Зараз ви читаєте новину «Не повернули 230 людей - викрили чергову російську брехню». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі